Pompoen : pepito en Kroezelia - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
Prins Pepito is klein en allesbehalve gespierd. Dat is niet naar de zin van zijn vader, koning Durfal. In het buurland heeft prinses Kroezelia geen lange, blonde lokken, maar warrig, rood haar. Dat drijft haar moeder, koningin Krulspeld, tot wanhoop. Zowel de vorst van het rijk van Durfal als de koningin van het rijk van Krulspeld vraagt hulp aan tovenaar Falaffel. Die geeft beide kinderen een toverdrankje: de een krijgt een superkrachtdrankje en de ander een haargroeimiddel. Maar... heeft hij de magische middeltjes niet per ongeluk verwisseld?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift