Pompoen : de leeuwentand - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
Badou vertrekt naar de markt om gierstwafeltjes te verkopen. Maar haar grote broer Kofi vindt het gevaarlijk als ze alleen gaat, want er zijn wilde dieren! Hij zal wel met haar meegaan om haar te beschermen. Hij is immers een grote jager. Elke avond zitten de kinderen van het dorp met open ogen naar hem te luisteren als hij vertelt van zijn heldendagen. 'Ik ben groot genoeg om alleen te gaan!' zegt Badoe nog, maar Kofi gaat toch mee. Als hij onderweg het ene avontuur na het andere vertelt, stopt hij opeens om een pootafdruk te bestuderen. En ja hoor, het is die van een leeuw...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift