Pompoen : de prins die zich niet wilde wassen - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
De inwoners van het land waren heel trots op hun koning, koningin en prinses, maar ze schaamden zich voor de prins. Hij waste zich namelijk nooit en daarom noemden de mensen hem prins Stinkbeer. Waarom zou ik me wassen als ik me straks bij het spelen toch weer vuilmaak? dacht de prins. En dus liep hij rond in vieze, oude kleren, met zwarte vegen in zijn gezicht, plakkerige handen en een snottebel aan zijn neus. En hij stonk een uur in de wind! De koning, de koningin en de prinses zijn wanhopig. Hoe krijgen ze de prins zover dat hij zich weer wast?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift