Pompoen : je ziet mama niet maar ze is er wel - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
Karel en Koen Konijn zijn dikke vriendjes. Ze zijn altijd samen op het schoolplein en op woensdagmiddag gaan ze bij elkaar spelen. Samen voelen ze zich sterk. Maar dan op een dag is Koen niet op school. Karel weet wel waarom. Koens mama is gestorven. Karel kan de hele dag alleen maar denken aan hoe lief Koens mama was, en aan Koens verdriet. Koen kan zijn mama niet meer zien, maar dat betekent niet dat ze er niet meer is. Vindt Karel de juiste woorden om zijn vriendje te troosten?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift