Pompoen : aanval op de koninklijke koets - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2021)
De beruchte bandiet Galgo gaat op pad om een grote slag te slaan. Vandaag rijdt de koninklijke koets door het woud met een kist vol goudstukken! 'Ik val aan in de bocht bij de gespleten eikenboom!' zegt hij tegen zijn zoon Anton. 'Jij blijft hier braag op mij wachten, begrepen?' maar dat wil Anton helemaal niet. Hij heeft afgesproken met zijn vriendinnetje Lucie. Maar als hij de open plek nadert waar ze elkaar zouden ontmoeten, komt Lucie hem in paniek tegemoet rennen. 'De kist is leeg!' hijgt ze. 'En de koets zit vol soldaten!' Misschien toch niet zo'n slim plan van Antons vader om de koets te overvallen...?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift