Pompoen : de Kerstman en de rode veer - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Het is kerstavond en de kerstman heeft zijn slee klaargemaakt voor de cadeautjestocht. Maar dan vindt hij in zijn brievenbus een rode veer, die voor zijn ogen in de lucht dartelt en zijn neus kriebelt. Het is net alsof de veer hem iets wil vertellen. De kerstman besluit de veer te volgen, het bos in, tot bij het huis van een verdrietig oud vrouwtje. En daarna voert de veer hem mee tot in een dorp, waar de sfeer ook al niet vrolijk is. Hoe kan dat nu? Het is bijna Kerstmis? Wat is er aan de hand?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift