Pompoen : de gebroeders Kibbelaar - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Harold en Olaf, de zonen van koning Elrik, doen niets anders dan... kibbelen. De hele dag weerklinkt hun ruzie in het kasteel. Maar dan verschijnt er een draak die terreur zaait in het rijk. Harold vindt dat hij het beste de strijd met het vuurspuwende monster aan kan gaan, want hij is immers de oudste. 'Hoho', protesteert Olaf meteen. 'Ik ben de sterkste, dus ik moet met hem vechten!' De wijze koning, die genoeg heeft van zijn ruziënde zonen, besluit om hen samen op pad te sturen. Alleen door samen te werken zullen ze in hun missie slagen, want 'Eendracht maakt macht'; Maar... lukt het de broers echt om te stoppen met kibbelen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift