Pompoen : winona het indianenmeisje - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Winona wil graag behulpzaam zijn, maar ze is onhandig en er gaat steeds iets mis. Als de andere indianen haar weer eens uitfoeteren, vlucht ze weg naar de paarden. De dieren zijn tenminste lief tegen haar... Juist als ze bij de onheining komt, ziet ze hoe Natok, de dresseur, boos wegloopt van Windsnel de pony, omdat die de bagage heeft omgestoten. Winona maakt een ritje op de rug van Windsnel en al snel voelt het meisje zich weer helemaal blij. Maar dan ziet ze een groot gevaar dat het kamp van de indianen bedreigt...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift