Pompoen : ook prinsjes en prinsesjes gaan weer naar school - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Het is de eerste schooldag op het kasteel van Adeltuit. De ene koets stopt na de andere en er stappen prinsen en prinsessen uit. Maar o jee, de juf van de kleuters is er niet! Nu moet prins Flux naar de peuterklas. Hij had zich er juist zo op verheugd dat hij eindelijk bij de grote kinderen hoorde. Hij wil niet meer bij de kleintjes! Als Flux de benen wil nemen, grijpt lakei Tierlantijn hem bij de kraag en brengt hem naar de klas van juf Pompadour. En dan begint een jongetje dicht bij hem plotseling te huilen. 'Ik wil naar mama toe-oe-oe!'
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift