Pompoen : sven is boos - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Svens vader is visser. Hij is voor maanden weg, naar de overkant van de zee. Svens moeder vraagt dan maar aan haar zoon om te gaan vissen op het meer, want ze hebben bijna niets meer te eten. Maar het lukt Sven niet zoals papa om een fikse zalm aan de haak te slaan... Eigenlijk is hij gewoon heel boos op zijn vader. Die laat hem en mama gewoon thuis achter, en nu hebben ze niets te eten. En mama is verdrietig als haar man weg is. Maar als Sven thuis komt na alweer een mislukt dagje op het meer, wacht hem een verrassing.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift