Pompoen : een buitenaardse reis - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Charles is een dichter, een zeer fijngevoelig mens. 's Ochtends loopt hij zijn verwilderde tuin in om de paardenbloemen en de konijntjes te groeten, en bij het ontbijt draagt hij één van zijn gedichten voor. Maar aan zijn gelukkige leventje lijkt een einde te komen als hij een nieuwe buurvrouw krijgt: Tatiana. Ze begint de dag met grasmaaien: VRRRR! En even later klinkt het van BING! POK! PSJIE! WOESH! in haar werkplaats. Wat spookt dat mens toch uit?! En zal Charles nog wel in alle rust van de maan kunnen genieten?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift