Pompoen : de schat van de Knorretpotdwerg - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Elke dag ging de dwerg in de mijn werken, diep in de berg. Hij zocht goud en edelstenen. Nooit had iemand zoveel rijkdom verzameld als hij. Maar hoe meer goud hij vergaarde, hoe meer hij mopperde. Daarom heette hij de Knorrepotdwerg. Nooit was hij tevreden! Op een dag stal een ekster een robijn. De dwerg rende hem achterna en kwam in het woud terecht, waar het vriedenlijke elfje woonde. De ontmoeting zette het leven van de Knorrepotdwerg volledig op de kop...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift