Gevaarlijke wensen - Chevreau, Éric, ....-; Dussart, Karl-Frédéric, ....- (Averbode : Averbode, 2023)
Het was Theo die vanmiddag op het idee kwam. Zijn grote zus beweert dat je een wens in vervulling kunt laten gaan als je je samen met anderen op die wens concentreert. Alle positieve energie van de groep zal zich dan verzamelen en je wens zal uitkomen. 'Je hoeft iets alleen maar heel vurig te wensen en het kan morgen al gebeuren', zei Theo. 'Wat kan er dan zoal gebeuren?' vroeg Laura. 'Wat maakt dat uit? Het begint te ijzelen of te sneeuwen, de buschauffeurs staken, de verwarming valt uit, een leraar komt niet opdagen...'.
Doelgroep: Lager onderwijs, 2e en 3e graad
Keywords: Natuurramp