Motiveer je leerlingen voor Frans! : met franstalige kennisverrijkende activiteiten, motivatiestrategieën en handige tips voor docenten - Garram, Ibtissem, ....- (Brave New Books., 2023)
Maak je je zorgen over de toekomst van Frans in Nederland en op de Nederlandse scholen? Zit jij met de handen in het haar omdat jij zo je best doet maar Frans wordt toch steeds minder gekozen in je klassen? Is je school voornemens om Frans af te schaffen omwille van het teruglopende aantal leerlingen die Frans kiezen? Komen de leerlingen ongemotiveerd je klas binnen? Sta je open om kritisch te kijken naar je eigen manier van lesgeven? Dan is 'Motiveer je leerlingen voor Frans!' een boek voor jou! In dit boek deel ik met jou tips, strategieën en ervaringen die ik heb opgedaan gedurende 18 jaar in het onderwijs. Je leert onder andere hoe je het nog beter kunt doen om je leerlingen te motiveren voor deze mooie wereldtaal en hoe je ze verliefd maakt op de bijzondere en rijke Franse cultuur. Je stelt je leerlingen in staat om kennis te maken met en zich te verdiepen in de Franstalige landen in de wereld vanaf Algerije tot Canada. Je leert rituelen en tradities te creëren die je les bijzonder maken. Je verrijkt de kennis van je leerlingen met Franstalige activiteiten en je maakt ze gelukkig met volop uitjes, excursies en klasfeesten.
Keywords: Didactiek Frans