Pompoen : een ballon met een bijzondere staart - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Ik ben heel ongelukkig. Want mama en papa houden niet meer van mij. Dat schrijft Victor op een briefje dat hij aan de staart van een gele ballon vastmaakt. Dan gooit hij de ballon met twee handen de lucht in. Victor is niet de enige die met zorgen zit. Algauw hangen er wel vijf papiertjes onder aan de ballon. Wat heel bijzonder is: al die zorgen lijken iets met elkaar te maken te hebben... De hoofdrollen in dit verhaal zijn voor Victor en de gele ballon, maar ook voor een klein babybroertje.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift