Pompoen : job Schrokop - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Job Schrokop keert huiswaarts met een tas vol ingediënten voor een heerlijk maal. Vanavond komt zijn Tanneke eten en de oger wil haar iets heel speciaal voorzetten: een mensenkind! Maar dat kind, Enzo, ziet het niet zitten om zijn leventje te eindigen tussen de tanden van een oger en zijn lief... Als Job Schrokop last krijgt van de hik, bedenkt Enzo een plan om zich uit de voeten te kunnen maken. Maar net als hij wil vluchten, klinkt er zo'n luid geklop dat de deur ervan trilt...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift