Pompoen : het is mijn huis! - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2020)
Haas Gijsje woont in een heel klein huisje, zo klein dat hij nooit eens vrienden kan uitnodigen. Op een goede dag ontdekt hij in het woud een prachtige open plek. Daar zal hij een groot, nieuw huis bouwen! Hij begint vol goede moed te werken en in 1 dag staat er al een ruwbouw. Maar dat is vreemd: als hij 's nachts teruggaat naar zijn oude huisje om te slapen, en de volgende ochtend terugkeert naar de open plek, ligt er opeens een stapel bakstenen. Was Gijsje zo moe dat hij was vergeten dat hij die had gemaakt? Of is er iemand anders die ook graag in dit grote huis op deze mooie plek wil wonen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift