Van klimaatverandering naar systeemverandering : een veelzijdige blik op een complexe globale uitdaging - Vicca, Sara, ....-; Crabbé, Ann, ....- (Brussel : UPA, 2022)
Klimaatverandering vormt een van de grootste maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen van de 21ste eeuw en mogelijk uit de menselijke geschiedenis. De impact ervan zal overal ter wereld en in uiteenlopende facetten van het maatschappelijk leven voelbaar zijn. Ook de oplossingen voor en aanpassingen aan de klimaat verandering zullen dus van vele sectoren en disciplines moeten komen. De herziene editie van Van klimaatverandering naar systeemverandering biedt een brede en actuele kijk op de klimaatproblematiek. Naast de fysische oorzaken en gevolgen van klimaatverandering wordt ook duidelijk gemaakt waarom een snelle transitie naar een klimaatneutrale maatschappij wenselijk is voor mens en milieu, op sociaal en op economisch vlak. Oplossingen voor het klimaatprobleem worden bekeken vanuit technologisch, ecologisch, economisch en sociaal perspectief.
Keywords: Klimaatverandering