Handboek ChatGPT in het onderwijs - Basten, Jeroen, ....- (www.vandorp.net : VanDorp Educatief, 2023)
Een nieuwe technologische revolutie met voor iedereen toegankelijke kunstmatige intelligentie is onlangs over ons uitgestort. Maar wat houdt dit precies in en is het toepasbaar in het hedendaagse onderwijs? Dit handboek biedt een uitgebreide inleiding over hoe kunstmatige intelligentie in het algemeen en de toepassing ChatGPT in het bijzonder in het onderwijs kunnen worden gebruikt. Het is speciaal geschreven voor docenten en schoolleiders. Het is een praktische gids die docenten stap voor stap helpt om zelf aan de slag te gaan met ChatGPT en deze techniek te integreren in hun lessen. Het bevat diverse voorbeelden van werkvormen binnen verschillende vakgebieden en heeft een hoofdstuk dat speciaal gericht is op schoolleiders. Naast een heldere uitleg van wat kunstmatige intelligentie is en wat generatieve AI (Artificial Intelligence) zoals ChatGPT inhoudt, wordt er natuurlijk ook ingegaan op de maatschappelijke, didactische en ethische gevolgen van het gebruik van deze baanbrekende technologie in het onderwijs. Kortom, dit boek is een must-read voor iedereen die beseft dat kunstmatige intelligentie op korte termijn het onderwijs en onze maatschappij zal veranderen, en die deze ontwikkeling niet wil missen.
Keywords: Artificial Intelligence; Chat GPT; Kunstmatige intelligentie