Werkgeluk : de fabels, de feiten en de oplossingen - De Prins, Dajo, ....- (Antwerpen : Manteau, 2021)
De meeste en beste uren van ons volwassen leven brengen we door op het werk. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat maar liefst negen op de tien mensen zich niet betrokken voelen bij hun werk én dat veruit de meesten zich tijdens het werken niet goed voelen. Dat is slecht nieuws voor werknemers én werkgevers. Werkgeluk is immers niet alleen bepalend voor ons levensgeluk, het is onontbeerlijk voor bedrijven en overheden die goed willen presteren. In dit boek legt Dajo De Prins uit waarin werkgeluk bestaat, waarom werken velen ongelukkig maakt, waarom de oplossingen uit de ‘klassieke’ geluksleer niet werken en wat we dan wel moeten doen om het tij te keren. Het recentste wetenschappelijk onderzoek naar werk en geluk vormt daarbij de leidraad. Zo komt de auteur tot een reeks aanbevelingen en tips voor werkenden en organisaties. Werkgeluk is een boek voor hen die de arbeidsmarkt betreden, voor werknemers die meer voldoening in hun werk zoeken en voor bedrijven die een belangrijke bijdrage willen leveren aan het werkgeluk van hun werknemers. Het is een oproep om na de coronacrisis niet terug te vallen in oude gewoontes, maar om geluk eindelijk de centrale plaats te geven die het verdient in werk.
Keywords: Arbeidsmotivatie; Arbeidstevredenheid