Het komt voor in de beste families : samen leven met iemand die psychisch kwetsbaar is - Frère, Griet, ....-; Similes (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2023)
Wat gebeurt er en wat kan je doen als iemand in je gezin (ernstige) psychische problemen krijgt? Dit boek geeft een antwoord op de vele vragen die dan opduiken. Hoe zoek je hulp voor je naaste en voor jezelf? Hoe leer je omgaan met de psychische kwetsbaarheid van je familielid? Hoe geef je jouw eigen ervaring betekenis en je eigen leven vorm? Dit boek is geschreven voor de familie van mensen met een geestelijk gezondheidsprobleem. Maar het helpt ook mensen in de ruimere omgeving (vrienden, collega’s, buren…) en professionele hulpverleners om beter met de betrokken familieleden om te gaan.
Keywords: Geestelijke gezondheid; Psychische stoornissen; mantelzorg