Opa's pride - Woodgate, Harry, ....-; Schotveld, Janneke, ....- (Amsterdam : Van Goor Uitgeverij Unieboek Het Spectrum, 2023)
Vroeger liep Opa samen met Opie mee met Pride-parades. Milly zou dit jaar maar wat graag met Opa willen meelopen, maar voor zo’n uitstapje is hij nu te oud. Dan heeft Milly een briljant idee: wat als ze de Pride nu eens in Opa’s eigen stad vieren? Opa is meteen enthousiast en samen gaan ze aan de slag. En nog leuker: iedereen helpt mee. Er worden spandoeken gemaakt, vlaggetjes opgehangen en liedjes geoefend. En op de dag zelf? Dan komt het hele dorp samen en viert iedereen zijn ware zelf. Opa’s Pride is een hartverwarmend prentenboek waarbij de prachtige kleuren van de pagina’s spatten! Een kleurrijk boek waarin diversiteit in al haar vormen wordt gevierd.
Leeftijd 4-6 jaar
Keywords: Diversiteit; Pride; Verliefd zijn