Uit de pas : omgaan met sensorische-verwerkingsverschillen bij kinderen - Kranowitz, Carol Stock, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Nieuwezijds, 2023)
Een goede handleiding voor ouders en professionals bij de begeleiding van een kind met een sensorische integratiestoornis.’ – Psychologie Magazine over de eerste editie Is je kind overgevoelig of juist ongevoelig voor aanraking, smaak, geur, geluid en visuele prikkels? Is het heel beweeglijk of juist niet? Heeft het coördinatieproblemen? Dan is de kans groot dat het problemen heeft op het gebied van sensorische verwerking. Het brein van sommige kinderen verwerkt zintuiglijke prikkels niet altijd probleemloos. Ze krijgen dan vaak etiketten opgeplakt als kieskeurig, overgevoelig, stuntelig, onvoorspelbaar of onoplettend. Soms vermijden ze aanrakingen, weigeren ze bepaalde kleren te dragen of zijn het moeilijke eters; soms zijn ze juist dol op extreme prikkels als harde geluiden, heet badwater of heel pittig eten. Deze nieuwe, geactualiseerde editie van dit toonaangevende handboek geeft antwoord op veelvoorkomende vragen van ouders, docenten en verzorgers van kinderen met problemen bij sensorische verwerking. Daarbij komen onder andere aan bod: •kenmerken van verschillende soorten sensorische verwerking •diagnose en behandeling •de relatie met ADHD, autisme en leerproblemen •het omgaan met de emoties van je kind
Keywords: Leer- en gedragsproblemen