Met plezier uit de pas : activiteiten voor kinderen met sensorische integratiestoornis - Kranowitz, Carol Stock, ....- (Amsterdam : Nieuwezijds, 2023)
Alle kinderen willem spelen. Alleen speelt de een gemakkelijker dan de ander. Met plezier uit de pas bevat spelletjes voor kinderen met een sen sensorische integratiestoornis - Coördinatieproblemen, over - of ondergevoeligheid voor prikkels, extreme bewegelijkheid of passiviteit. Met de juiste spelletjes kunnen zij hun sensorische verwerkingsvaardigheden trainen en versterken én veel plezier beleven. De ruim honderd spelletjes zijn eenvoudig en leerzaam en stimuleren de ontwikkeling van de hersenen en het lichaam. Zo kunnen sensorische integratieproblemen op een leuke en eenvoudige manier aangepakt worden. Een aantal activiteiten is speciaal geschikt voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Met plezier uit de pas is het praktische vervolg op Uit de pas, het hand boek van Kranowitz over sensorische integratiestoornis. Deze twee boeken vormen samen een compleet trainingsprogramma voor ouders, hulpverleners en docenten.
Keywords: Leer- en gedragsproblemen