Morgen begint vandaag : perspectieven op de toekomst van West-Vlaanderen - Provinciebestuur van West-Vlaanderen, ....- (Sint-Andries : Provinciebestuur van West-Vlaanderen, 2023)
Hoe zie jij de toekomst van West-Vlaanderen in 2042? De toekomst bestaat nog niet, maar toch hebben wij er allemaal een beeld van. Wij nodigen jou uit om even stil te staan bij de toekomst en nieuwe perspectieven te verkennen. Maak in dit boek kennis met de Wat als?-toekomstperspectieven van ondernemers, academici, toekomstverkenners en beleidsmakers. Met die brede waaier van mogelijke toekomsten willen we aanzetten tot introspectie, reflectie en anticipatie. Hun visies maken duidelijk dat dé toekomst nog niet geschreven is. Door meerdere toekomsten te verkennen, kunnen wij samen een beter verhaal schrijven. Het belang van meerstemmigheid kan dan nauwelijks worden overschat. Omdat door die meerstemmigheid wijsheid en inzicht ontstaat. Laat je door de verhalen in dit boek inspireren om mee te bouwen aan die toekomsten. Omdat morgen vandaag begint.
Keywords: Economie; Ondernemen; Politiek; West-Vlaanderen.