FIJN! : Een boek boordevol kennis en ideeën om de fijne motoriek te stimuleren - Kikkert, Dorien, ....-; De Zwart, Kirsten, ....- (Haarlem : StapDoor, 2020)
Dit boek staat boordevol kennis en ideeën om de fijne motoriek te stimuleren. Er zijn veel kinderen die fijnmotorisch niet helemaal in de pas lopen met hun leeftijdsgenoten. Een minder goede fijnmotorische ontwikkeling heeft gevolgen voor het schoolwerk, maar ook voor het zelfbeeld van het kind. Dit boek bestaat uit een deel met theoretische kennis en kunde om gericht activiteiten in te zetten die aansluiten bij de ontwikkeling van de fijne motoriek van een kind. Het andere deel staat boordevol leuke ideeën om kinderen te stimuleren in het ontwikkelen van de fijne motoriek. Allemaal heel praktisch met materialen die toch al in de klas staan of voor de hand liggen.
Keywords: Ergotherapie; Motoriek; Kinderen; Onderwijs