Zeg het met een dier - Uyttendaele, Matthias, ....-; Groep INTRO (Brussel : Groep INTRO)
De axenroos van Ferdinand Cuvelier is het werkinstrument waarop deze kaarten zijn gebaseerd. [...] Axenroos brengt de manier waarop mensen zich gedragen tov elkaar visueel in kaart. Een ax is de mogelijkheid die een mens heeft om tot een relationele (re)actie over te gaan. Een relationele actie bestaat uit de uitwisseling van (im)materiële goederen. Het is een proces dat dynamiek teweeg brengt. Axenroos geeft dus inzicht in hoe mensen in actie en interactie treden met ekaar. Axenroos is een werkinstrument dat kan gebruikt worden (= een taal) om iets complex te vertalen naar jongeren. Afhankelijk van de situatie, boodschap en persoon passen mensen hun gedrag aan. Bij de ene verloopt dit proces al iets gemakkelijker dan bij de andere. Groep INTRO gelooft dat mensen hierin versterkt kunnen worden. We willen mensen hierin ook tools aanreiken omdat we vanuit onze missie graag inzetten op het stimuleren van positieve relationele verbindingen.
Keywords: Axenroos; Gedrag