Pompoen : het is niet eerlijk! - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
In een hol aan de voet van de grote eik woont familie Konijn. Papa Konijn, mama Konijn en hun twee meisjes. Het oudste heet Hopje en het jongste Grijsje. Op een morgen bouwt Hopje een hoge toren met hazelnoten en dennenappels. De toren wordt prachtig! maar dan stormt Grijsje naar buiten om met Hopje te spelen en ze botst tegen de toren op. Hopje is zo boos dat ze haar zusje stampt. Het gebeurde zomaar... Mama en papa zijn heel boos. Niet op Grijsje die de toren omverliep. Maar wel op Hopje die gemeen was tegen haar zusje. Het is niet eerlijk, denkt Hopje en ze loopt weg van huis...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift