Pompoen : red de eenhoorn - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
Eva en Silva horen bij het elfenvolkje dat vredig en gelukkig in het hart van een prachtig groot woud leeft. Dankzij medicijnman Zagelijn weten de elfjes alles van planten en hoe planten kunnen genezen. Dat komt goed uit als Eva en Silvo achter het struikgewas een eenhoorn vinden die met zijn pootje vastzit in een klem. De elfjes verzorgen de wond van het jonge dier en besluiten om het terug te brengen naar zijn huis op de andere oever van de rivier. Maar daar steekt de jager, die het gemunt heeft op de diamenten tranen van de eenhoorn, een stokje voor.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift