Pompoen : leon, de kleine trol, stelt vragen - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
Trollen stellen geen vragen, behalve twee: "Wat eet ik vandaag?" en "Hoe maak ik het klaar?". Maar Leon, een kleine trol, is niet zoals de anderen. Hij stelt zich juist de hele tijd vragen over vanalles nog wat. Als juf Grommel een mensenkind mee naar de klas neemt, is dat voor haar en de andere leerlingen alleen maar een lekker hapje. Maar Leon wil weten hoe het jongetje heet en of hij ook naar school gaat.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift