Pompoen : de prinses en de tovenaar - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
Prinses Annemoon is tot over haar oren verliefd op prins Thor maar ze heeft al twee dagen niets meer van hem gehoord. Dan brengt een kraai een briefje van hem, dat hij in nood is en dat ze snel naar de waterval moet komen. In haar eentje! Annemoontje vertrouwt het niet en klimt in een boom om eerst eens polshoogte te nemen. Maar... wat zijn dat voor vreemde mannetjes die daar uit de struiken tevoorschijn komen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift