Pompoen : de geheime wereld onder de vloer - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
Wie kent nog het rijmpje dat we gisteren hebben geoefend? vraagt juf Mathilda aan de klas. Arthur steeks zijn vinger op. "Ik!" Maar als hij het versje opzegt, weet hij ineens niet meer hoe het verdergaat. Hij heeft een gat in zijn geheugen. Opeens ziet hij datzelfde gat bij zijn voeten en verdwijnt Arthur zomaar ineens... onder de vloer!
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift