Pompoen : het koffertje van Stien - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
Stien is een muisje, klein en grijs, meestal lief en heel soms stout. Weet je waar ze nog het meeste van houdt? Van aardbeitjes, mooi en rood en blaadjes groene pepermunt op haar brood. Zoet en fris... Weet je wat ook heel bijzonder is? Anders dan de meeste muizen, woont Stientje in twee huizen! Haar ouders zijn gescheiden en wat niet leuk is, ze ruziën ook nu nog zodra ze elkaar zien. Tot groot verdriet van kleine Stien.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift