Pompoen : de kleine grote koning - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
Hoera! Prins Lucas is jarig! Hij wil net zeven kaarsjes uitblazen als hem iets opvalt: hij is net zo groot als zijn papa, de koning! Opeens vindt prins Lucas het jammer om een kleine vader te hebben. Want hoe kan zo'n kleine man op een ponypaardje en met een zwaard dat op een speelgoed lijkt het opnemen tegen een grote ridder?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift