Pompoen : een zaak met een verdacht (kaas)luchtje - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2019)
Sherlock de zeehond heeft de beste speurneus ter wereld. Met hulp van zijn vriend Watson lost hij elk mysterie op. Maar het raadsel dat hij nu op zijn bord krijgt, is toch wel heel vreemd... Bij Gilo de ijscoman zijn alle ijshoorntjes verdwenen. Is er een verband met de diefstal in de kaaskoekjesfabriek? En wat heeft mevrouw Lekkerbek van de kaaswinkel ermee te maken?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift