Pompoen : een wonderlijke nacht - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
In het allerkleinste van de allerkleinste dorpjes heerst een grote drukte. De dwergjes maken zich klaar voor een gast die ze heel graag in hun midden verwelkomen. Maar als ze bezig zijn met de voorbereidingen voor een groot feest, dient ander bezoek zich aan: een sneeuwstorm! Zal hun langverwachte gast hun allerkleinste van de allerkleinste dorpjes nog wel kunnen bereiken?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift