Pompoen : knuffel is kwijt - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Eric heeft Olivier, zijn speelgoedknuffel, verloren. De pop ligt in het park bij de schommel, verstopt tussen de herfstbladeren en is verdrietig. Plotseling wordt hij opgetild door een oude man, die hem meeneemt naar zijn huis. Het huis is vol zoekgeraakte spulletjes! Zo ontmoet Olivier er Doortje, een hele mooie, nog helemaal nieuwe pop, met wie hij bevriend raakt. Het allerliefste wil Olivier terug naar Eric, die hij erg mist. Maar hoe kan Eric hem nu vinden?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift