Pompoen : de gouden bril - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Isha gaat elke dag met haar vriendinnen naar de rivier. Op de terugweg loopt ze langs de school. Omdat ze nieuwsgierig is, kijkt ze naar binnen. De meester die er les geeft, draagt een gouden bril. Op een dag hoort Isha luide kreten. Het is de meester. Zijn gouden bril is gestolen. Wie hem vindt, mag een wens doen. Isha weet al wat ze zou wensen. Kan ze de gouden bril van de meester terugvinden?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift