Pompoen : satis het zonnemeisje - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Aan de oever van de Nijl, een grote Egyptische rivier, woont Satis in een oude tent. 's Nachts ziet ze door de gaten in het tentdoek de sterren. Vandaag is Satis jarig en ze krijgt een heel bijzonder cadeau van de zon. Ze wil het aan haar ouders laten zien, maar die hebben het te druk. Aan oma dan, in haar bootje op de rivier. Maar in de rivier zitten krokodillen, waarschuwt mama. En ook nog iets gevaarlijkers...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift