Pompoen : de draak die geen nee kan zeggen - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Boven in een hoge toren woont een prinses samen met een draak met scherpe klauwen. Elke dag klinkt er gezucht uit de toren: "Wie komt mij redden? Laat er alsjeblieft iemand komen!" Maar elke keer als er een dappere prins voor de deur staat; zegt de prinses: "Bemoei je met je eigen zaken! Ik zit hier goed, samen met mijn draak. Doei!" Wil de prinses wel gered worden?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift