Pompoen : kumkat en het apenparadijs - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Kumkat en Lio zijn twee aapjes. Ze wonen in een dierentuin in een land hier ver vandaan. Het zijn broertjes en ze lijken als twee druppels water op elkaar. Elke dag slingeren ze dezelfde rondjes in hun kooi. 's Avonds kijken ze samen naar de sterrenhemel en dromen ze van een ander leven. De oude aap naast hen weet wel wat ze moeten doen. Want achter het Grote Bos ligt het Apenparadijs.
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift