Pompoen : de reus van steen - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Elke dag loopt er een reus van steen over het pad. Hij is zo zwaar als een berg. Bij elke stap die hij zet, trilt de grond. Iedereen in het land is bang voor hem. De mensen zeggen dat hij gemeen is. Als de enorme stenen reus eraan komt, rennen de kinderen weg. Behalve Marit. Zij staat altijd even stil en denkt na. Is de reus van steen wel echt gemeen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift