Pompoen : gekke dokter Wratje - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
Prins Matteo is ziek. Hij is vandaag nog niet uit bed gekomen. Gelukkig komt er snel een dokter. Maar prins Matteo krijgt de bibbers van deze dokter Wratje. Ze heeft een grote sjaal om, handschoenen aan en een grote zonnebril op. En als ze Matteo onderzoekt, zegt ze: "Hmmm, lekker!" Is dokter Wratje eigenlijk wel een echte dokter?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift