Pompoen : help! een wolf aan de deur - Werck, Kristien, ....- (Hasselt : Clavis, 2018)
De varkentje in het plaatsje Rozestijn zijn heel tevreden. Ze hebben mooie huisjes met mooie tuintjes en iedereen is aardig voor elkaar. Maar dan gebeurt er iets vreemds. Er wordt aangebeld bij meneer Van de Biggelaer, en als hij zijn deur opendoet, staat er een zwarte wolf met fonkelende witte tanden op de stoep. Hij draagt een net pak, maar is hij te vertrouwen?
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift