Pompoen : geen paniek, kerstman! - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
Het is bijna kerst, dus iedereen in het dorp van de Kerstman is vrolijk en opgewonden. Net als elk jaar laat de Kerstman zijn pak wassen, zijn laarzen poetsen en zijn slee repareren. Maar als hij zijn spullen op wil halen, zegt elke winkelier hetzelfde: 'Het is niet helemaal goed gegaan...'
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift