Pompoen : van wie zijn die strepen? - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
Als je als zebra een vlek op je strepenpak krijgt, is dat helemaal niet erg. Je moet je gewoon even omkleden. Vies pak uit, schoon pak aan. Maar Zoef de zebra heeft geen schone pakken meer. Daarom moet hij zijn pak gaan wassen bij de wasserette. Maar bij die wasserette komen niet alleen zebra's...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift