Pompoen : de schat van kapitein Goudbaard - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
Kapitein Goudbaard is een schatzoeker. En niet zomaar eentje. Hij is de beste die er is. Tijdens het zoeken naar de zoveelste schat komt de kapitein een jongeman tegen ... mét de schat waar hij naar op zoek is! Maar je kent de piratenwet misschien: wie een schat vindt, die mag hem houden...
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift