Pompoen : Vlam de draak vindt een prinses - Werck, Philippe, ....- (Hasselt : Clavis, 2017)
Wat is het saai om een moderne draak te zijn, vindt Vlam. Lang geleden kon je prinsessen ontvoeren en vechten met ridders. Maar nu verveelt Vlam zich. Er zijn geen ridders of mooi aangeklede prinsessen meer. Of toch wel? Op een dag ziet Vlam een vrouw op straat met een kroon op en een fonkeljurk aan... Dat moet een prinses zijn!
POMPOEN is hét voor- en samenleestijdschrift voor nieuwsgierige kinderen van 3 tot 7 jaar, (...) dat begint met een groot en mooi geïllustreerd prentenboekverhaal. Verder beleef je de avonturen van de vaste vriendjes (zoals de familie Opstap en Heksje Zouk), leer je meer over bijzondere dieren en kun je leuke spelletjes doen. Voor de leergierige kleuter zijn er interessante weetjes. In de rubriek Weerwatwijzer wordt een alledaags voorwerp onder de loep genomen, en in de rubriek Ik weet meer met Robi worden kindervragen beantwoord op een manier die bij hun eigen leefwereld past.
Keywords: Voorleestijdschrift