A.I. : artificiële intelligentie : over een wonderlijke nieuwe vorm van software die nu al overal om ons heen is - Scheire, Lieven, ....- (Gent : Borgerhoff & Lamberigts, 2023)
Zal jij ooit aan je huiscomputer vragen wat je moet aantrekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zullen rechters zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. En zal jij persoonlijk bereid zijn een AI-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al wanneer je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt of de spam uit je mails laat filteren. Er valt haast niet meer te ontkomen aan Artificiële Intelligentie. Maar wat is het juist? Wat willen we ermee doen en hoe zal onze toekomst eruit zien met AI? Lieven Scheire doet op heldere en entertainende wijze alles uit de doeken over deze nieuwe vorm van software die computers en apps vaardigheden geeft die ze tot nu toe nooit hadden.
Gebaseerd op de voorstelling Artificiële intelligentie (2022-2024)
Keywords: A.I.; Artificiële intelligentie