Stolen Focus : why You Can't Pay Attention - Hari, Johann, ....- (Londen : Bloomsburry Publishing, 2023)
Just as politics, marketing, and finance have all exploited the weaknesses of our human programming, artificial intelligence is poised to use the patterns of our lives to manipulate us. The Loop is call to look at ourselves more clearly-our most creative ideas, our most destructive impulses, the ways we help and hurt one another-so we can put only the best parts of ourselves into the thinking machines we create.
Net zoals politiek, marketing en financiën gebruik hebben gemaakt van de zwakheden van onze menselijke programmering, is kunstmatige intelligentie klaar om de patronen van ons leven te gebruiken om ons te manipuleren. De lus is een oproep om beter naar onszelf te kijken - onze meest creatieve ideeën, onze meest destructieve impulsen, de manieren waarop we elkaar helpen en kwetsen - zodat we alleen de beste delen van onszelf in de denkmachines kunnen stoppen die we creëren.
Keywords: Concentratie; Psychologie